Att arbeta med fler sinnen

12 februari, 2018
Posted in Trender
12 februari, 2018 admin

Att arbeta med fler sinnen

På Gran Canaria finns ett hotell som använder luktsinnet på ett smart sätt. Så fort man kliver in genom entrén möts man av väldigt speciell inredning. Ja, hela hotellet är spektakulärt! Ganska snart upptäcker man en tydlig doft. Inte på något sätt påträngande, utan ganska subtil. Det doftar gott!

Likadant i lobbyn, baren, toaletterna (ja faktiskt) och i korridorerna. Och inte nog med det: I duschen finns såklart duschcreme med exakt samma doftformula.

På frågan: ”Vad heter doften?” får man inget svar mer än att det är en hemlighet. ”Kan man köpa duschcremen?” Nej inte heller det är möjligt. Och då tänker jag såhär: Konstigt, hade det inte varit det perfekta sättet att ta med sig intrycket från stället hem i resväskan och återkoppla till varumärket hemma i den egna duschen?

I vilket fall som helst: Doftupplevelsen, som en extra dimension, är här för att stanna.

Lopesan Baobab, Meloneras